Historie

historie.jpg

Historie

In 1951 kwam bij het van oorsprong Amsterdamse expertisebureau Allaart-Koenraad bij de vestiging te Rotterdam de jonge Kees Groenendijk in dienst. Hij kreeg zijn vuurdoop tijdens de watersnoodramp in februari 1953 (tientallen schadegevallen per dag). In de jaren ‘60 kregen de eveneens nog jonge heren Burgers en Salters hier hun opleiding tot expert.

Half jaren ‘60 overleed de heer Allaart en kwam de heer Koenraad naar Rotterdam om het kantoor te leiden. Hij was een expert puur gericht op brandschade. De Rotterdamse Assurantiebeurs, meer gericht op land- en zeetransport en het toen al heersende Ajax-Feyenoord conflict, verlangde een meer typisch Rotterdams expertisebureau. In 1969 ontstond in die geest Expertisebureau Groenendijk B.V., opgericht door Kees Groenendijk tezamen met de heren Burgers en Salters.

In de jaren ‘70 is Kees Groenendijk Jr. na vakantiewerk bij zijn vader tot de club toegetreden.
Na jarenlang met z'n vieren te hebben samengewerkt is in 2000 Kees den Ouden aangenomen om te zorgen voor verjonging binnen het bedrijf. Hij heeft in 2009 zijn opleiding tot Register-Expert afgerond. De heer Burgers is in 2003 met pensioen gegaan en de heer Salters in 2005. Beiden hebben nadien nog lange tijd een adviserende rol gespeeld. In 2007 is Wouter van Gremberghen aan het team toegevoegd om de verjonging voort te zetten, hij heeft na vier jaar de firma verlaten.

In november 2010 is Ben Groenendijk bij ons begonnen om de periode tussen twee studies te overbruggen. Het werk beviel hem dusdanig goed dat hij besloot te blijven. April 2014 was een dieptepunt voor ons; op veel te jonge leeftijd (58) is Kees Groenendijk Jr. overleden.

In 2019 gaat Groenendijk gezamenlijk met Hamer & van Hussen, maar onder eigen naam, verder op de Thomas Mannplaats in Rotterdam.